Beowulf Mining 100% på en månad

Beowulf mining står i skrivande stund i 80 öre per aktie, exakt 100% uppåt sedan en månad tillbaks då den låg i 40 öre. Beowulf Mining är mitt absolut största aktieinnehav så min portfölj har fått en rejäl skjuts uppåt. Mitt inköpspris är 44 öre per aktie. Det otroliga är att bolaget enligt mig, (och många andra), fortfarande är väldigt undervärderat. Jag räknar med att en ökning på flera tusen procent på några års sikt är fullt möjlig.

Beowulf mining har nu JORC klassificerad järnmalm på 140Mt, detta i fyndigheten Ruoutevare, där de räknar med att kunna utöka mängden JORCat järnmalm till 200-250Mt efter ytterligare borrningar.
De håller just nu på att borra i deras andra fyndighet, Kallak, där de nu räknar med att det finns upp mot 300Mt, detta efter att de införskaffat ytterligare licenser för prospektering i direkt anslutning till deras tidigare. SGU borrade i området på 70 talet, och kom då fram till 116Mt, då på ett djup ner till 100m. Nu har man upptäckt att järnmalmen sträcker sig ner till ett djup på 150m, kanske ännu djupare.
De räknar alltså att de har upp mot 500Mt järnmalm totalt.

Beowulf Mining brukar själva jämföra sig med Northland Resources.
Northland Resources – börsvärde: ca 2 miljarder SEK
Beowulf Mining – börsvärde: ca 115 miljoner SEK

Northland Resources – järnmalm: 334 Mt (varierar med vilken cut-off man räknar med) med järnhalt 26%-40%
Beowulf Mining – järnmalm: 500 Mt med järnhalt 39%

Ska även noteras att Beoulf Mining använder en mycket konservativare cut-off grade på 30%, jämfört med Northland Resources som går så långt ner som 15%

Jag planerar att skriva en mer ingående analys vid ett senare tillfälle.

6 responses on “Beowulf Mining 100% på en månad

 1. Björn Englund

  Skönt att se fler ha samma analyser som jag.
  Jag köpte flera beowulf mining för 50 och 40 öre.
  Idag är kursen 2,40 kronor.
  Frågan är ska man sälja.
  Men jag tror på fortsatt uppgång mot 3 kr och något till.
  Northland kan man säga har uppblåst kurs.

 2. Simon Post author

  Ja 3kr får vi nog se denna månaden eftersom vi har ”Raw Materials Group Annual Exploration & Mining Investment Conference” den 10-11e.
  Själv kommer jag kommer inte sälja förrän om flera år, i alla fall om allt går enligt planerna.

 3. Mike

  Har tyvärr bara ett fåtal aktier i detta bolag och inköpet är 48 öre. Jag ser denna aktie långsiktigt och kommer att behålla de jag har och hoppas att det stiger ännu mera. idag var de uppe på fyra kr och denna utveckling är otroligt bra. Bara att hoppas att det kommer mera ökningar. har även köpt Northland med den kostad lite mera och nu känner jag att skulle lagt de pengar på BEO. Men de kanske ökar bägge?!

 4. Monty Draper

  Hej Simon,

  Jag har sett din NPV av Beowulf på ADVFN och är mycket imponerad av din insats. Även dina övriga inlägg håller hög klass.
  Du verkar vara en mycket driftig person och om du någon gång har lust och har (mycket) tid över har jag på en idé som skulle kunna passa dig:

  En fansite för Beowulf!

  Det skulle kunna vara en plats där man samlade information från företaget och idéer och analyser från de olika forumen. Fansiten hade även kunnat ha ett eget forum, månadsbrev, intervju med Clive, kommande händelser osv.
  Det finns säkert mycket information som inte är lämplig på en officiell företagssite men som mycket väl skulle göra sig bra på en fansite.
  Det skulle vara bra för företaget och bra för oss aktieägare.

  Jag tror att en fansite för ett aktieföretag är något unikt och skulle säkert väcka en del uppmärksamhet och kanske skulle du kunna utveckla konceptet och kopiera för andra företag. Det är möjligt att du skulle kunna generera intäkter via annonser, medlemsavgifter osv. även om det naturligtvis kan vara svårt.

  Det här var bara en idé jag fick och du är självklart fri att göra vad du vill med den.

  Med vänliga hälsningar
  Monty Draper

 5. Simon Post author

  Hej, tack för berömmet!

  En fansite för beowulf låter som en bra idé, det skulle säkert göra att fler får upp ögonen för detta bolag. Men tyvärr tror jag inte att jag har tid över för det.

  Men jag ska åtminstone försöka uppdatera denna sidan lite mer istället för att skriva saker på stängda forum som ADVFN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *