Klarna Checkout – & blir & i produktnamn

Jag har använt Klarna Checkout i snart 3 månader i två av mina e-butiker. En riktigt bra kassa, förutom en del småsaker, som t.ex. denna störande bugg. Problemet är att &-tecken i produktnamn html-kodas om till & i alla ordrar. Dessa tvingas man till att manuellt ändra om till & i Klarnas system, såvida man inte vill att det ska stå & på följesedlarna (och möjligen även på fakturorna), varken snyggt eller särskilt professionellt.

Efter en hel del emailkontakt har Klarna medgett att detta faktiskt är ett problem hos dem (fick först en del svar om att det kunde bero på att produktnamnen inte var UTF-8 kodade, vilket det rimligtvis inte alls beror på, teckenkodningsproblem orsakar inte spontan html-kodning), de kände dock inte till att det någonstans skulle synas för kunder, men det gör det alltså på följesedlarna, och det berättade jag för dem. De meddelade att de ska arbeta på att lösa detta så snart de kan, men nu har det gått 10 dagar och problemet är fortfarande inte löst. Ska det ta så lång tid att fixa en sådan simpel sak?

2 responses on “Klarna Checkout – & blir & i produktnamn

  1. Simon Post author

    Följer inte så intensivt längre nej. Kan bli intressant om några år igen, när börsklimatet blir bättre för gruvjuniorer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *