Beowulf Mining, scoping study på väg?

Under förra veckan höll Beowulf Mining en presentation på ”Raw Materials Group Annual Exploration & Mining Investment Conference”. Personligen tycker jag att den var väldigt tunn, de hade gärna fått berätta mer ingående om vad de håller på med, även lite teknisk data och sådant. Istället var det ganska mycket flum och Clive hänvisade till hemsidan där det finns väldigt mycket teknisk info. En presentation hålls väl ändå för att investerarna ska få en bra inblick i verksamheten utan att själva behöva gräva bland allt material på hemsidan?

Det framkom dock två trevligheter i presentationen. Det första att deras nästa borrkampanj i Routevare förmodligen kommer ta fyndighetens JORC från inferred till indicated, alltså inte bara utöka mängden järnmalm utan också öka säkerheten i uppskattningen av storleken av fyndigheten. Läs mer om det längre ner.

Det andra är lite av ett påskägg, i slutet av presentationen under frågestunden säger Clive såhär när han pratar med personen från RMG om hur projekten ska finansieras och Clives möjlighet att finansiera det genom lån
”…especially if we carry on doing scoping studies, with yourself (pekar på RMG personen), btw I will sign the contract (pekar på RMG personen igen)…”
Själv tolkar jag detta som om det är en scoping study på gång, som vi nog får se tidigast ett tag efter alla järnmalmsfyndigheter fått JORC, tidigast i april nästa år alltså. Detta är bara spekulationer dock, se presentationen och gör er egen tolkning.

Presentationen kan ses här.

En presentation från tidigare i år i England kan ses här, jag tycker denna är mycket bättre.

Angående en fyndighet så kan den uppskattas med olika säkerhet, här citerar jag ett powerpoint dokument från jorc.org:

An ‘Inferred Mineral Resource’ is that part of a Mineral Resource for which tonnage, grade and mineral content can be estimated with a low level of confidence. It is inferred from geological evidence and assumed but not verified geological and/or grade continuity.
It is based on information gathered through appropriate techniques from locations such as outcrops, trenches, pits, workings and drill holes which may be limited or of uncertain quality and reliability.

An ‘Indicated Mineral Resource’ is that part of a Mineral Resource for which tonnage, densities, shape, physical characteristics, grade and mineral content can be estimated with a reasonable level of confidence.
It is based on exploration, sampling and testing information gathered through appropriate techniques from locations such as outcrops, trenches, pits, workings and drill holes. The locations are too widely or inappropriately spaced to confirm geological and/or grade continuity but are spaced closely enough for continuity to be assumed.

A ‘Measured Mineral Resource’ is that part of a Mineral Resource for which tonnage, densities, shape, physical characteristics, grade and mineral content can be estimated with a high level of confidence.
It is based on detailed and reliable exploration, sampling and testing information gathered through appropriate techniques from locations such as outcrops, trenches, pits, workings and drill holes. The locations are spaced closely enough to confirm geological and grade continuity.

7 responses on “Beowulf Mining, scoping study på väg?

 1. Anders

  Hej Simon,

  Grattis till din så här långt makalösa aktie raket!
  Hur mycket mer uppsida ser du hos denna aktie?50-50? finns det det bättre risk-reward case?

  mvh
  Anders, studenten

 2. Simon Post author

  Hej, om beowulf väljer att och klarar av att ta järnmalmsprojekten till produktion (ca 2016) så tror jag att aktien kan nå 100kr+, jag har gjort en NPV/DCF kalkyl på detta som jag nog kommer lägga upp här. Så på några års sikt så tycker jag att det är mycket bra risk-reward i detta bolag. Risken är fortfarande hög, det måste man vara medveten om, men potentialen är ännu högre. Och om det är köpläge just nu vet jag inte, efter den stora uppgången har det sjunkit en del, och när det vänder uppåt igen är svårt att veta. Kallak north resultaten kan komma när som helst, de skulle kommit *tidigast* i slutet av oktober.
  Om det finns bolag med bättre risk-reward vet jag inte, men jag skulle också gärna vilja veta.

 3. otto

  hej simon

  som 15 åring, tänkte jag investera i beowulf mining inom en snar framtid. Vad tycker du? Är det köpläge? Den är ju iaf. fortfarande inte så dyr jämfört med andra aktier på börsen. Skulle det vara en långsiktig aktie för mig? Under årsskiftet gick den upp runt 400 %.
  Därmed så är Archelon också jätte billig. Endast 0,23 kr per aktie. Är det köpläge med tanke på att det är långsiktigt?

  var god kom med dina egna råd och förslag.

  mvh otto

 4. Simon Post author

  Jag tycker helt klart att det är köpläge nu, både på kort och lång sikt. Kursen verkar ha stabiliserats så jag skulle bli väldigt förvånad om den sjunker mycket mer före alla nyheter inom snar framtid (en period på ca 4 månader), nyheter som förväntas positiva.

  Du kan förresten inte jämföra aktier, eller säga att en aktie är billig jämfört med en annan, genom att kolla på aktiekursen. Det finns ju inte lika många aktier i alla bolag. Det som är av betydelse isåfall är börsvärdet, alltså (antal aktier * aktiekurs). Du kan iof inte jämföra börsvärden rakt av heller, beror ju helt på vad det är för verksamhet och hur mycket företaget har i vinst och potential för framtida vinst osv.

  Jag har tidigare sagt att jag har en målkurs på 100kr+ om sådär 6år (när de är i produktion). Jag har nu sänkt denna till ca 50kr, men det är då baserat på ett långsiktigt järnmalmspris på ca $70-100 / ton 62%ig malm (ligger på ca $167 just nu).

 5. otto

  Hej igen Simon

  Kan inte slita ifrån denna hemsida. I dina tidigare inlägg nämnde du att du sålde dina archelon aktier. Får jag fråga varför? Jag är väldigt nyfiken som sagt. Skulle inte Archelon Mineral kunna vara ett långsiktigt, bra aktie med en stor tillväxtmöjlighet? Tror du att bolaget kommer ge utdelningar till aktieägarna någon gång framöver?
  Kursen ligger på 0,32 sek. från 0.28 till 0.32?

  En till fråga, vilka andra branscher/aktier skulle du rekommendera för att börja med. Helst ska de inte vara så kostsamma, helst i samma prisklass som beowulf eller archelon?

  Tusen tack för din hjälp Simon

  MVH Otto

 6. Burre

  Kan Beowulf vara ett intresant företag för Kineserna?
  Såg på A-ekonomi att dom var och härjade i norbotten. Läste även någonstans att ägarna i Beo varit, iallafall för och letat kompanjoner i öst..
  Och om nu skulle va fallet vad händer med kursen?

 7. Simon Post author

  Otto: Jodå jag tycker att archelon mineral är intressant, främst pga deras innehav i nordic iron ore (som kommer börsnoteras senare i år). Jag sålde dem helt enkelt just för att jag ägde dem bara tillfälligt för en enda orsak, utdelningen av MII aktier. Jag tror att möjligheten att de delar ut aktier i NIO finns, eftersom att de delade ut aktier i MII.
  Oljeaktier kan vara trevligt. T.ex enquest och africa oil är ganska ”populära”, jag äger dem inte själv men du kan ju ta en titt. Själv har jag en del shelton som jag dock känner har högre risk än de ovan.

  Burre: Yes, Clive har haft diskussioner med kineserna. Exakt om vad är oklart, jag tror det handlar om att sälja in (den framtida) produktionen. Jag tror inte riktigt på att det har handlat om ett JV eftersom Clive har sagt att de vill gå till produktion själva, om de kan. Men det skulle säkert kunna handla om ett mer komplicerat avtal där kineserna t.ex. skulle vara med och finansiera CAPEX samtidigt som de får säkrat att köpa produktionen till ett visst pris. Men jag har ingen aning, det är lite tankar bara.
  Om vi får nyheter om något avtal skulle det säkert vara positivt för kursen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *